13.4 C
Sălaj
5 octombrie, 2024

Ultimele momente din viața subprefectului de Sălaj. A fost ucis de o construcție fără autorizație. Procurorii au deschis o anchetă

Sursa foto: Graiul Salajului

Publicat la 22 iunie 2022, 22:26

Foișorul al cărui acoperiș, doborât de vânt, l-a accidentat mortal pe subprefectul județului Sălaj, a fost construit fără autorizație. Subprefectul Virgil Țurcaș și-a pierdut viața după ce a fost strivit de acoperișul care s-a prăbușit peste el. Cazul a fost preluat de procurori care au deschis o anchetă. Unul dintre martorii la această tragedie au relatat cum s-au petrecut lucrurile și cum au trecut ultimele momente din viața subprefectului.

Unul dintre martorii la accidentul în care și-a pierdut viața subprefectul judeţului Sălaj,

, a povestit cum s-a petrecut tragedia. Subprefectul Virgil Ţurcaş participa, în calitate de invitat, alături de alte oficialităţi judeţene şi primari, la o întâlnire a ADI

Ecodes, privind problema gestionării deşeurilor în Sălaj.

Marian Mirişan, primarul al comunei Horoatu Crasnei, s-a aflat în foișorul și a încercat să-l salveze pe suborefect din acest

. El a povestit că invitaţia pentru Virgil Țurcaș a fost făcută în ultimul moment, însă acesta acceptat-o. Le eveniment au participat mai mulți primari și oficiali din județul Sălaj, care au fost martori la

„La un moment dat a venit o rafală mai puternică şi careva a strigat cade! În momentul ala m-am întors, am văzut că acoperişul se duce. Noi stateam la masă”, a povestit Marian Mirişan, primarul comunei Horoatu Crasnei.

Potrivit spuselor sale, în foișor se aflau 10 oameni la momentul accidentului, iar fiecare a încercat să se adăpostească și să se salveze.

„Domnul subprefect cred că a incercat să se ridice în picioare. S-a întors şi a venit grinda şi l-a prins chiar pe piept şi l-a dus înspre masă şi l-a prins între masă şi grindă”, mai spune primarul, citat de Antena 3.

Ultimele momente din viața subprefectului

Martorii au încercat să ridice grinda, însă aceasta era mult prea grea și nu au putut să o miște. Primarul Marian Mirişan a povestit cum au reușit, în cele din urmă, să-l scoată pe subprefectul Țurcaș afară.

„Cu o drujbă am tăiat masa şi aşa am reuşut să-l scoatem afară”, a spus el.

Însă, acesta era inert, nu mai respire, iar inima încetase să-i mai bată.

„Eu i-am făcut masaj cardiac. După vreo 40-50 de apăsări am simtit că inima începe să împingă. Avea bătăi. Un coleg primar de la Cizer i-a facut respiratie”, și-a amintit Marian Mirişan.

Cu greu au reușit să-l resusciteze și să-l facă să respire până a ajuns ambulanța. A fost preluat de paramedici care l-au transportat spre elicopterul SMURD chemat în ajutor. Pe drum, însă, subprefectul Virgil Ţurcaş a murit, dat fiind că leziunile interne au fost prea grave.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Publicat in categoriile:

Ne puteți urmări pe

sau pe

Sursa: https://evz.ro/ultimele-momente-din-viata-subprefectului-de-salaj-a-fost-ucis-de-o-constructie-fara-autorizatie-procurorii-au-deschis-o-ancheta.html

Ultimă oră

Același autor