13.4 C
Sălaj
5 octombrie, 2024

Florian Coldea a investit banii din trafic de influență în imobiliare. Cât costă vila de LUX în care ar urmam să se mute generalul

Publicat: 13/07/2024, 00:04

O adevărată avere imobiliară a strâns Florian Coldea în ultimii ani, în urma consultanței pe care ar fi oferit-o și pentru care astăzi este cercetat de către procurorii anticorupție. În aceste colecții de imobile este vila de lux în care generalul urmează să se mute, evaluată la 1.550.000 euro plus TVA.

Cu atât este scoasă la vânzare o proprietate identică celei pe care generalul Coldea a achiziționat-o recent într-unul dintre cele mai luxoase ansambluri rezidențiale din Pipera. Ansamblul are doar șapte vile P+1, cinci dormitoare, patru băi, 590 metri pătrați construiți și grădină de aproape 1.000 de metri pătrați, fațadele sunt din piatră naturală, tâmplăria din lemn masiv, sistemele de încălzire, răcire sau iluminatul sunt de ultimă tehnologie. Dezvoltatorul este unul cunoscut lui Florian Coldea – Dan Nicolae Popoviciu – nepotul lui Puiu Popoviciu și mâna dreaptă a acestuia în afacerile imobiliare. El este directorul general și administrator al firmei prin care Gabriel Popoviciu dezvoltă o serie de proiecte rezidențiale, cu sute de apartamente și vile în București și Voluntari.

Coldea și nepotul lui Popoviciu sunt vecini, spun sursele Antena 3 CNN, în ansamblul din Pipera în care Coldea stă în prezent cu chirie. În septembrie 2022, soții Coldea au cumpărat un apartament de lux și în celebra zonă a Nordului, lângă Parcul Herăstrău, peste 100 metri pătrați, living, două dormitoare, bucătărie, baie, două locuri de parcare. Pare o investiție, un loc de plasat banii. Prețul de minim de 2.650 euro pe metru pătrat face ca prețul plătit de Coldea să ajungă la cel puțin 300.000 euro, cu locurile de parcare cu tot. Asta depinde de poziția apartamentului, pentru că în același ansamblu, un penthouse ajunge la 1,2 milioane de euro plus TVA. La sfârșitul anului 2022, 19 decembrie, Florian Coldea și soția mai fac niște cumpărături două parcele de pădure într-o localitate din județul Sălaj în suprafață totală de teren forestier 78.600 metri pătrați. Și mai interesantă este achiziția din 2023, o vilă elegantă în Cotroceni, cu suprafața desfășurată 256 metri pătrați, iar tranzacția a fost făcută în 07/11/2023 fără credit bancar.

Zilele trecute, fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, a aruncat o altă bombă cu privire la proprietățile lui Florian Coldea. Acesta a dezvăluit că generalul are o vilă la Snagov, construită de o firmă pe care ar fi protejat-o în toți acești ani și cărei ar fi procurat lucrări cu statul.

Dorin Cocoș a susținut că relația dintre Coldea și firma lui Petre Badea este una de notorietate în regimul Băsescu, iar șeful RAPPS, Georgian Surdu, un apropiat al cuplului Udrea – Cocoș, îi dădea lucrările lui Badea la cererea lui Coldea.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

13 Jul, 00:43

Justiție –

12 Jul, 23:08

Vremea –

12 Jul, 22:49

Ultima oră

Actualitate –

12 Jul, 21:27

Economic –

12 Jul, 21:05

Știri externe –

12 Jul, 20:36

Sursa: https://www.gandul.ro/video/florian-coldea-a-investit-banii-din-trafic-de-influenta-in-imobiliare-cat-costa-vila-de-lux-in-care-ar-urmam-sa-se-mute-generalul-20254110

Ultimă oră

Același autor