13.4 C
Sălaj
5 octombrie, 2024

Accident rutier cu șapte victime. Autoritățile au inițiat Planul Roșu de Intervenție

Publicat la 17 ianuarie 2024, 07:43

Două microbuze s-au ciocnit în Sălaj Sursa foto: ISU Sălaj

Autoritățile au inițiat Planul Roșu de Intervenție după ce două microbuze s-au ciocnit în noaptea de marți spre miercuri. În cele două vehicule se aflau 13 persoane din care trei au rămas încarcerate.

Accident rutier pe o șosea din județul Sălaj. Conform informațiilor transmise de autorități, două

care transportau pasageri s-au ciocnit în noaptea de marți spre miercuri. În urma acestui eveniment, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, dat fiind numărul mare de

Accident rutier în județul Sălaj

ISU Sălaj a intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, la un eveniment rutier în care au fost implicate două microbuze. Acest accident rutier s-a petrecut pe o șosea la ieșirea din localitatea Ileanda spre Dej. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de descarcerare și de

pentru a acorda primul ajutor.

Paramedicii au evaluat 13 persoane la fața locului după producerea acestui accident rutier. Dintre acestea șapte au fost trimise la spital pentru investigații suplimentare și îngrijiri. Trei dintre victime au avut nevoie de ajutorul echipelor de descarcerare pentru a ieși din vehicule.

Plan Roșu de Intervenție la accident

Reprezentanții autorităților au anunțat că la locul acestui accident rutier s-au deplasat mai multe ambulanțe pentru prim ajutor, dar și echipaje de intervenție

. Aceasta, în condițiile în care numărul persoanelor implicate a fost foarte mare.

a fost alertat despre producerea unui accident rutier între 2 microbuze. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Sălaj a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La faţa locului au fost alocate de urgenţă 6 ambulanţe de prim ajutor, 2 ambulanţe cu medic, o autospecială transport persoane şi victime multiple, o autospecială primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare”, a transmis ISU Sălaj.

Așa cum arătam mai sus, în acest accident rutier au fost implicate 13 persoane care au primit îngrijiri la fața locului. Trei persoane au fost încarcerate, astfel că a fost nevoie de o intervenție au lucrătorilor ISU.

Accident rutier cu victime din Ucraina

Şase dintre persoanele care au fost implicate în acest eveniment rutier, din noaptea de marți spre miercuri sunt cetățeni ucraineni, conform informațiilor furnizate de autorități.

„În urma accidentului rutier, 7 victime, conştiente, au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate. Un număr 4 victime au fost transportate la UPU Dej, iar 3 la UPU Zalău”, a mai transmis sursa citată.

O tânără a lovit un cap de pod cu mașina

În acest context, amintim că luni, 16 ianuarie, a avut loc un alt accident rutier grav, în zona Jibou, Sălaj. O șoferiță în vârstă de 33 de ani a intrat într-un cap de pod, cu mașina. Evenimentul s-a petrecut deoarece nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum. Șoferița a pierdut controlul mașinii și a provocat accidentul.

Ea a suferit mai multe leziuni pentru care a avut nevoie de investigații și tratament de specialitate la spital.

Polițiștii din Jibou fac cercetări pentru a stabili împrejurărie producerii accidentului rutier. Aceștia au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/accident-rutier-victime-planul-rosu.html

Ultimă oră

Același autor