13.4 C
Sălaj
5 octombrie, 2024

Se deschide o nouă fabrică în România. Sunt sute de locuri de muncă

Publicat la 14 februarie 2024, 11:56

Noi locuri de muncă, la o fabrică din Sălaj. Se lucrează pe trei schimburi. Sursa foto Dreamstime

O fabrică ce va produce carton de ultimă generaţie pentru ambalare va fi deschisă în acest an, în oraşul Şimleu Silvaniei, Sălaj. Primarul orașului a anunțat că se caută peste 200 de angajați.

Locuri de muncă în Sălaj. O

ce va produce carton de ultimă generaţie pentru ambalare, ce va înlocui polistirenul folosit în prezent pentru protecţia mărfurilor în timpul transporturilor, se va deschise în oraşul Şimleu Silvaniei. Este vorba de o investiţie de câteva milioane de euro, iar patronii deja caută 200 de angajați.

Când se va deschide fabrica

Primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, a spus că grupul francez Rossmann intenţionează să dea în funcţiune o fabrică de

de carton de tip Honeycom, prima de acest fel din România a acestui producător. Inaugurarea va avea loc în aprilie-mai.

„Am purtat de-a lungul timpului mai multe discuţii cu producătorul de cartoane pentru ambalaje. Începând cu 2025, polistirenul va fi interzis pentru utilizarea în protecţia diferitelor mărfuri în timpul transportului, aşa că această companie a pregătit un carton de ultimă generaţie, HoneyComp, cu o rezistenţă mare la compresiune, ce va fi produs, în premieră pentru ei, la fabrica ce va fi deschisă la Şimleu Silvaniei. Primul utilaj important, în valoare de circa două milioane de euro, urmează să sosească la Şimleu Silvaniei, unitatea de producţie fiind planificată pentru inaugurare în aprilie-mai”, a declarat Cristian Lazăr.

200 de locuri de muncă disponibile

Primarul a mai spus că va fi un volum foarte mare de muncă și că se vor căuta peste 200 de angați pentru a lucra în fabrică. „Se va lucra pe trei schimburi, iar compania consideră că în momentul în care polistirenul va fi interzis, din 2025, va fi un volum foarte mare de muncă”, a menţionat primarul din Şimleu Silvaniei.

Ce spune primarul Cristian Lazăr

Primarul Cristian Lazăr a spus că interesul pentru noul produs este deja unul deosebit, o mare companie internaţională ce produce şi comercializează mobilier casnic contractând mare parte din viitoarea producţie de carton pentru ambalare. La nivel naţional, Rossmann România mai are două fabrici producătoare de carton ondulat şi ambalaje din carton ondulat în Suceava şi Bucureşti, precum şi o fabrică de hârtie pentru carton ondulat în Suceava, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/locuri-de-munca-fabrica-salaj.html

Ultimă oră

Același autor